26 januari 2017

Särskolan gör musikvideo

Idag har det varit full ös i Kramforsskolans gymnastiksal. Kameror, sladdar dragna hit och dit, starka lampor som lyser och dunkande musik. Vad är det som händer? Svar: Särskolan spelar in en musikvideo!

”Tystnad tagning” var det inte tal om alls. För vem kan vara tyst när man ska agera till en medryckande låt inspelad av vänner? Den atmosfär som rådde i gympasalen handlade om glädje, stolthet, pirr och förväntan.

Orsaken till att alla elever som är inskrivna i särskolan, det vill säga grundsärskolan, gymnasiesärskolan, daglig verksamhet och särskild utbildning för vuxna (suv), förvandlades till rockstjärnor för en dag är den musik-CD som kommer att släppas inom kort.

- CD:n innehåller låtar som vi skrivit tillsammans med eleverna. Den släpps i samband med vår konsert ”Musik i särklass” den 30 mars, berättar musiklärarna Markus Molin och Ubbe Byström.
- Till ”Flyg flyg flyg” har vi valt att göra en video där alla elever får chans att medverka.

Och visst ville många vara med. Inspelningsdagen var uppdelad i olika pass och alla var välbesökta. Regissören Fredrik Högberg hade fullt upp med att dirigera barnen/ungdomarna i rätt riktning, hålla koll på ljud och ljus samt filma fräcka klipp. 

CD:n är den andra i sitt slag och kommer att heta ”Musik i särklass II”. Jocke & Jänget med sångaren Joakim Häggström är de som spelat in låtarna. Därför fanns naturligtvis bandet på plats under dagen. Att Jocke trivdes var inte att ta miste på.

Även de andra eleverna hade hur kul som helst. Men vem skulle inte det om man fick agera rockstjärna för en dag?

Här kan du kika in och se en kort sekvens av hur dagen gick till :)

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Markus Molin
Musiklärare
0612-803 37
markus.molin@kramfors.se

Urban Byström
Musiklärare
0612-803 37
urban.bystrom@kramfors.se