30 maj 2017

Rökfria vinnare

Om du är tobaksfri blir du en vinnare på flera sätt. Det vet dessa ungdomar som i fredags belönades för sitt rökfria beslut.

185 ungdomar mellan 13 och 15 år har lämnat in försäkran om att de fullföljt sitt kontrakt om att inte använda tobak under läsåret 2016-2017. Kontraktet/avtalet skrevs i höstas tillsammans med en vuxen som också lovat att vara tobaksfri tillsammans med den unge.

Under maj månad lämnade ungdomarna som tillsammans med de vuxna fullföljt kontraktet in en försäkran om detta. Bland de 185 som kom in, lottades priser ut till ungdomarna.

I år blev det 11 ungdomar som hade lotten på sin sida. De priser som lottades ut var två cyklar, fem eltandborstar och fyra presentkort (Kramfors handel). Thomas Näsholm, ordförande Barn, kultur och utbildningsnämnden och Elisabeth Svanberg, utvecklare inom folkhälsa Kramfors kommun, delade ut priserna i periodpausen på fotbollsmatchen mellan TV-laget och Lungviks IF.

På bilden ses, tillsammans med Barn-, kultur- och utbildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S), nio av de elva ungdomarna som fick pris.

Tobaksfri DUO är en vetenskapligt utvärderad metod som framgångsrikt används för att förebygga tobaksbruk www.tobaksfri.se Länk till annan webbplats.

Denna satsning på tobaksfria ungdomar sker i samarbete mellan Folktandvården, Västernorrlands läns landsting, Kramfors kommun och skolorna i kommunen. Kommunen och landstinget bidrar med priser till ungdomarna.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Elisabeth Svanberg
Utvecklare inom folkhälsa
0612- 80 192
elisabeth.svanberg
@kramfors.se