16 april 2018

Idéverkstan berättade om samarbete skola-arbetsliv

Under den stora rikskonferensen SSA (Samarbete skola-arbetsliv) förra veckan i Sundsvall ansvarade Idéverkstan för två seminariepass. På plats fanns också Skarpåkersskolan och Elpress.

– Vid två seminarier fick vi äran att presentera hur vi arbetar för att främja samarbete mellan skola och arbetsliv, berättar Rigmor Strömberg och Maria Melander, Idéverkstan.

Tillsammans med Skarpåkersskolans lärare Gudrun Vedin och Linda Fahlén, sju elever från årskurs 3 samt Torbjörn Norell från Elpress presenterade Rigmor och Maria hur upplägget i Kramfors kommun går till.

På riktigt är viktigt
I år ingår 13 olika företag i arbetet med värdeskapande uppdrag. Tillsammans med lågstadiet har ett koncept arbetats fram där barnen får hjälpa företag att lösa verkliga problem.

– Vi tycker att det är viktigt att uppdragen är "på riktigt". Att det man gör på skola och fritidshem har ett värde för någon annan.

Idéverkstan har också ett mycket bra samarbete med Ådalsskolan. Gymnasieungdomarna handleder de yngre barnen i olika aktiviteter knuta till programmen.

Samverkan är a och o
Samverkan löper som en röd tråd genom hela verksamheten. Samverkan med företag i och utanför kommunen, med andra samhällsaktörer och mellan skolåldrarna.

– Det är roligt med all positiv respons från deltagarna vid konferensen och att Kramfors än en gång anses ligga i framkant, säger Rigmor Strömberg och Maria Melander.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Maria Melander
Rigmor Strömberg
Idéverkstan
070-191 67 40
ideverkstan@kramfors.se