20 juni 2018

45 år i barnens tjänst

Kathleen Sköldkvist i Kramfors har vigt sitt liv åt barn. Naturligtvis sina egna, men även andras. När hon nu går i pension som förskollärare är det med en positiv känsla, även om hon kommer att sakna både barnen och kollegorna.

Under de 45 år Kathleen Sköldkvist arbetat inom barnomsorgen i Kramfors kommun har hon gett trygghet, bidragit till kreativitet, skapat nyfikenhet, uppmuntrat, tröstat – kort sagt skapat en utvecklande vardag för våra yngsta.

De yngsta ja... De första barnen Kathleen mötte är nu vuxna för länge sedan och har egna barn.

– Det är alltid väldigt roligt att träffa människor man haft i barngrupperna. Att se hur de vuxit upp och skapat sina egna liv.

Aldrig ångrat sitt yrkesval

Kathleen Sköldkvist var 22 år när hon började som dagbarnvårdare med arbetsplatsen hemma. Efter några år vidareutbildade hon sig till förskollärare.

– Ett val jag aldrig ångrat. Jag har verkligen trivts med mitt yrke.

Får mer tid till fritidsintressen

Sedan 1990 har Kathleen haft sin arbetsplats på Juno förskola, en lång tid bara det. Inom kort är det dock dags att göra bokslut för arbetsliv, det vill säga gå i pension.

Då får hon tid för sin stora hobby, att sy lapptäcken, men även att vara ute i skog och mark samt göra utflykter med familjen och hunden.

– De här åren har varit fantastiska och jag kommer att sakna jobbet. Fast blir längtan för stor kan jag alltid åka upp till Juno och hälsa på.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Elisabet Sjödin
Förskolechef
0612-804 58
elisabet.sjodin@kramfors.se