31 juli 2018

Kursstart på Nordvik – besked till elever inom kort

Ytterligare samtal har förts mellan Hushållningssällskapet, konkursförvaltaren och Kramfors kommun om förutsättningarna för kommande terminsstart på Nordviksskolan. De elever som antagits och deras hemkommuner får besked inom kort.

– Vi har nu haft ytterligare möten kring utbildningen, internatet och kosten. Vi räknar med att ge definitivt besked till elever och vårdnadshavare under torsdag eftermiddag, säger Peyman Vahedi, rektor på Ådalsskolan.

När det gäller vuxenutbildningen kommer information att skickas hem till de elever som antagits, under onsdagen denna vecka. Informationen sänds också till elevernas hemkommuner samma dag.

– Vi har fortfarande goda förhoppningar om att kursstarten kan ske som planerat för merparten av de aktuella utbildningarna, säger Anna-Stina Fors Sjödin, förvaltningschef med ansvar för vuxenutbildningen.

Bakgrund

Nordvik Höga kusten kompetens AB, som försattes i konkurs den 20 juli 2018, ägs av Hushållningssällskapet Västernorrland Holding AB. Konkursen påverkar de kommunala utbildningarna som är beroende av den verksamhet som finns på Nordvik.

Läs mer

Konstruktiva diskussioner kring Nordvik Höga kusten kompetens

Nordvik Höga kusten kompetens i konkurs

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Peyman Vahedi, rektor
Ådalsskolan peyman.vahedi@kramfors.se

Mikael Wiklund, rektor Vuxenutbildningen mikael.wiklund@kramfors.se