28 november 2017

Ökad säkerhet runt Ådalshallen

Trots att man inte får köra och parkera fordon på andra ställen än anvisade parkeringsplatser och körbanor begås dagligen överträdelser runt Ådalshallen. Därför har ett antal trafiksäkerhetshöjande åtgärder tagits.

Bättre information
För att det ska vara alldeles klart vad som gäller har nya informationsskyltar tagits fram. Dessa placeras på området, det vill säga från Ådalsskolans aula och till Kulturskolan samt runt Gudmundråskolan och Ådalshallen.

- Det finns ordnade parkeringsplatser där det är tillåtet att stå, vi hänvisar till dessa. Det är helt gratis, men man måste ha en p-snurra. Sådan kan man få på ett antal ställen i stan, till exempel kommunens kundtjänst, berättar Patrik Asplund.

Parkeringsvakter gör tätare besök
Från och med 4 december gör parkeringsvakter dessutom regelbundna besök på området.
- Vi vill vi försäkra oss om att våra besökare på Ådalshallen och eleverna i skolan har en trygg miljö, säger fritidschef Patrik Asplund och rektorerna Peyman Vahedi och Malin Henriksson.

- En viktig annan säkerhetsaspekt är att räddningsfordon ska kunna ta sig fram. Vi är alltså inte ute efter att bötfälla, utan ser det här som lösning på ett problem.

Läs mer om parkering i Kramfors

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se