12 februari 2018

Vi håller Kramfors rent i vår!

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Årets anmälan till Vi Håller Rent 2018 har öppnats.

Varje vår deltar Kramfors kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Förra året deltog 755 933 hjältar runt om i landet! Kom med du också.

Så här anmäler du dig till Vi Håller Rent!

Anmäl dig på www.hsr.se/vihallerrent Länk till annan webbplats..
Sista anmälningsdatum är 1 april.

Hämta arbetsmaterial hos oss

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. I Kramfors kommun kommer vi distribuera materialet vecka 17.

Deltagarna får materialet genom att hämta det på Miljö- och byggförvaltningen på Ringvägen 34 i Kramfors. Kontaktperson är Magnus Zeilon.

Lämna skräpet gratis

Efter att du plockat skräp kan du lämna det gratis på Högberget eller ställa ut en säck gratis bredvid sopkärlet. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna dem direkt på någon av de obemannade återvinningsstationerna.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Var med du också i kampen mot skräpet!

Ordna en skräpplockaraktivitet

På Håll Sverige Rents webbplats finns tips på olika skräpplockaraktiviteter som du kan anordna.

Håll Sverige Rent, skräpplockaraktiviteter Länk till annan webbplats.

Uppdaterad: Sidansvarig: Annamaria Berglund

Frågor kring nyheten?

Magnus Zeilon
Tel: 070-618 03 68
magnus.zeilon@kramfors.se