Foto: Trafikverket

15 juni 2018

Sprängningsarbete vid E4 i Ullånger

Tisdag den 19 juni och torsdag den 21 juni sker sprängningar tidigt på morgonen vid vägbygget mellan Ullånger och Docksta. Du som åker förbi vid 04.30-tiden får vara beredd på störningar.

I ett pressmeddelande berättar Trafikverket följande:

Sprängningsarbetena som pågått intill E4 vid Mäjaberget strax norr om Ullånger och cirka 2 km norrut sedan november 2017 börjar närma sig sitt slut.

– Vi har kommit till ett bergparti som dels är högt och dels står väldigt nära E4. När vi spränger detta bergparti innebär det längre stopp för trafikanterna. För att minimera trafikstörningarna har vi valt att spränga redan kl 04.30 vid två tillfällen när E4 är lågt trafikerad. Smällen från sprängsalvan kommer att höras över hela socknen, berättar Trafikverkets projektledare Torbjörn Nylander som hoppas på förståelse från närboende.

Sprängningsarbetena utförs som den del i arbetet med att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten på sträckan mellan Ullånger–Docksta.

Mer information

Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar som kan uppstå. Har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss, se kontaktuppgifter.

Behöver du få veta när en sprängning sker? Då ringer du till Fredrik Nilsson, produktionschef på Skanska, 010-448 19 12

Tack för din förståelse och visas hänsyn!

Läs mer

Ullånger-Docksta E4, mötesfriväg Länk till annan webbplats.

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Torbjörn Nylander
Projektledare, Trafikverket
072-531 42 40
010-124 25 89