13 juli 2018

Startbesked för bygge på lucktomten

Inom kort kör bygget av flerbostadshuset på den så kallade lucktomten i centrala Kramfors igång. Entreprenören Husindustrier AB har fått startbesked av miljö- och byggförvaltningen för att anlägga grunden.

– Tanken är att vi ska börja gräva inom några veckor. Går allt som det ska är huset på plats innan vintern, säger Husindustriers vd Lars-Erik Rhodin.

Behov av modernt och centralt boende

Husindustrier, som har sitt säte i Munkfors, köpte den obebyggda tomten bredvid Willys i början av 2017. Fastighetsnamnet är Trädgårdsmästaren 7. Det centrala läget var en av orsakerna till köpet.

– När människor kommer upp i en viss ålder är det många som vill sälja sin villa och istället flytta in i nya, moderna lägenheter dit man kan ta sig med hiss. Det är ett behov vill vi tillmötesgå, berättar Rhodin.

Fastigheten klar att sättas upp

Husindustriers affärsidé bygger på prefabricerade moduler som tillverkas i fabriken i Munkfors. Kramfors blivande flerbostadshus är redan producerat och väntar på leverans och uppsättning. 18 lägenheter (tvåor och treor) samt butiks- och kontorsyta på bottenplan är planerade.

Stort intresse för lägenheterna

I samband med köpet av tomten bjöd företaget in till en intresseanmälan. Enligt Rhodin har så många privatpersoner meddelat att de är intresserade av lägenheterna att han inte är orolig över att det ska saknas hyresgäster.

– Vi vet ju också att det finns en bostadskö i Kramfors. När det gäller butiksytan för vi dialog med hugade entreprenörer.

Det startbesked som miljö- och byggförvaltningen gett gäller grundläggning av huset. Det innebär grävning, gjutning av markplattan, inläggning av vatten- och avloppsrör, elledningar och annat.

För att sätta upp själva huset behövs godkännande av ett antal dokument, till exempel brandskydd och energiberäkning. Detta ska ordnas när semesterperioden är över.

Läs tidigare artikel

Lucktomten såld (2017-01-17)

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Chef samhällsavdelningen
susanne.konigson@
kramfors.se