10 november 2016

Hej från Nordingrå!

Catherine Nakku är 31 år och bor i Nordingrå. Ursprungligen kommer hon från Uganda, men hamnade för två år sedan på asylboendet Olivlunden. När hon fick sitt uppehållstillstånd i maj valde hon att bo kvar på orten. Catherine älskar nämligen Nordingrå.

Varför stannade du kvar, är inte Nordingrå en väldigt liten ort?
- Jo, men det är just det jag gillar! Jag växte upp på ett litet ställe och är inte någon stadstjej alls. Visst, jag har besökt Stockholm och även bott där ett tag, men Nordingrå är hemma.

Vad uppskattar du mest?
- Helt klart naturen. Den är så olik vad jag är van vid från Uganda. Tystnaden är något annat jag gillar. Och så vintern förstås! Ifjol testade jag att åka spark, i år blir det skidåkning.

Jobbar du?
- Nej, inte än. Jag åker varje dag in till Kramfors för att plugga svenska. Att gå SFI är väldigt roligt och lärorikt. Fast svenska är inte så enkelt som ni säger :) När jag är klar med mina studier hoppas jag så klart på att få ett intressant jobb.

Hur bor du?
- Jag hyr en lägenhet på bottenvåningen hos ett äldre par. Det fungerar perfekt. De är mina vänner och kan även hjälpa mig när jag fastnar på hemuppgifter vi får i skolan.

Vilket är ditt favoritställe i Kramfors kommun?
- Norrfällsviken. Det är så vackert där med det gamla fiskeläget vid havet. Över huvud taget är jag fascinerad av vatten och alla dess uttryck. Ibland är det helt stilla som en spegel, andra gånger piskar vågorna fram.

Finns det något du saknar?
- Inte som jag känner idag. Jag har lärt känna många ortsbor genom att till exempel sjunga i kyrkokören. Just nu är jag lycklig och glad med livet så som det är.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Hej svejs!

"Hej från x" är ett sätt för oss att fånga upp intressanta personer, livsöden, åsikter, tankesätt... och förmedla dem till dig. Personer från orter i hela vår kommun ska få chans att berätta om varför de valt att bo där de bor.

Skulle du vilja vara med? Eller känner du någon som skulle vara intressant att lyfta fram? Kontakta då oss!

Ann-Cathrin Granbäck
Kommunikatör
anncathrin.granback
@kramfors.se