05 maj 2017

Kursavslut för nöjda handlare

”En fantastisk kurs som gett mängder av kunskap och utvecklat oss mentalt.” Butiksledare från hela Mellannorrland under en tid genomgått en fortbildning för att få verktyg att möta den allt tuffare konkurrensen. Och de är mycket nöjda.

- Jag är mycket glad att jag fick den här möjligheten. Jag har gjort en personlig utvecklingsresa, som bygger på kontakten med alla andra deltagare, säger Lasse Olli, Möbler- och Hemkultur i Kramfors.

- Och det bästa är att resan bara börjat. Jag tar med mig så många insikter och idéer som jag nu vill pröva.

Lasse Olli har tillsammans med 17 andra butiksledare träffats vid sex tillfällen, som alla omfattade tre dagar. Utbildningen har alltså totalt omfattat 18 utbildningsdagar.

Diplom delades ut vid fredagens kursavslutning. Jessica Berglund tar glatt emot sitt.

Initiativtagare till kursen är Fonden för handelns utveckling i mellersta Norrland. Dess ordförande Anders Forslund berättar att de först försökte hitta medfinansiärer för att söka projektmedel. När inte det fungerade valde man till slut att köra själva.

- Tillsammans med Kramfors kommun via Näringslivsenheten och Yrkeshögskolan Höga Kusten har vi arbetet fram ett unikt koncept.

Kunskap för ökad lönsamhet
Företaget Vizuera och är de som hållit i själva kunskapsförmedlingen. Per Sjölund kallar sig lönsamhetskonsult:
- Det har varit otroligt intressant att leda den här gruppen. Roligt är att det är så många olika branscher representerade från hela Mellannorrland.

Utvecklingen har bara börjat
Förutom ovan nämnda Lasse Olli har Christoffer Dahl, Intersport, Erik Lindström, Lekia, Emma Karlsson, ICA Supermarket, Kalle Jungell, ICA Docksta och Jessica Berglund, ICA Rosen deltagit från kommunen.

- När vi träffades första gången satt jag som ett frågetecken och undrade hur jag skulle klara detta. Men oj, vad jag har lärt mig. Det är många ögonöppnare som levererats, berättar Emma Karlsson.

Erik Lindström berättar att de redan börjat göra ändringar i Lekia-butiken i gallerian. Detta på grund av all input han fick när gruppen var på besök hos honom.

- Vi har lärt oss planera processer, göra handlingsplaner, fått verktyg för egentligen allt för att utvecklas som handlare, säger Kalle Jungell och Jessica Berglund fyller i:
- Per Sjölund är en fantastiska pedagog och gruppen har fungerat perfekt ihop.

Nästan hela gruppen närvarade vid sista träffen. Per Sjölund (nederst i mitten) var nöjd med allas insatser.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Göran Mellander
Yrkeshögskolan Höga Kusten
070-578 05 61
goran.mellander@kramfors.se

Anders Bosenius
Näringslivsenheten
0612-805 14
anders.bosenius@kramfors.se