Fotograf: Ronnit Hasson

26 oktober 2017

Kulturskapare bygger plattformar

För många kulturutövare kan företagandet kännas mer som ett gissel än en möjlighet. Måste det vara så? Under onsdagskvällen samlades ett gäng kulturföretagare och intresserade på Björkudden för att diskutera företagande i de kulturella och kreativa näringarna.

Linda Kowalski Nordfors, konstnär och ordförande för organisationen Kultur & Näringsliv, föreläste på temat ”Bygg din egen plattform”. Samtalen rörde bland annat vilka möjligheter företagandet ger och hur en gör för att driva företag utifrån de egna villkoren. Linda guidade lyssnarna genom en fyra stegsprocess, som diskuterades livligt.

Föreläsningen ingår i projektet Besöksnäring i Höga Kusten – en resa i tid och rum. En av de centrala delarna i projektet är affärsutveckling, och föreläsningen gav förhoppningsvis nya tankar kring företagarrollen hos deltagarna.

– Just besöksnäring kan vara en plattform för er att verka på, menade Linda Kowalski Nordfors.

Den 27 november följer vi upp ”Bygg din egen plattform” med en föreläsning på temat ”The art of selling your heart”. Då kommer Linda ta sig an ämnet försäljning, och vänder kanske upp och ner på många av våra förutfattade meningar kring säljprocesser.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Karin Högström, kulturutvecklare
Tel: 0612-800 81
karin.hogstrom@kramfors.se

Lars Holmberg, projektledare
Tel: 0612-805 25
lars.holmberg@kramfors.se