13 december 2017

Chefer väljer aktivt Kramfors

92 procent av de chefer som jobbar åt Kramfors kommun har goda förutsättningar för att göra ett bra jobb. Det visar en nyligen gjord undersökning. Något som Anders Digné, Malin Grundström och Mikael Wiklund håller med om.

– Det råder en speciell anda här, som gör att man trivs. Organisationen är platt, vilket gör att vi har mandat och förtroende att agera som chefer.

Olika uppdrag - samma resa
Anders, Malin och Mikael har alla tidigare arbetat som chefer åt Kramfors kommun, lockats av andra uppdragsgivare, men är nu tillbaka.

– Vi är tre olika personer med olika chefsuppdrag som gjort samma resa. Den resan slutade med att vi valde att återvända till Kramfors.

Närhet, tydlighet och stöd
Anders Digné trivs som rektor på Kramforsskolan. Malin Grundström värdesätter jobbet som enhetschef på Viktoriagården och Mikael Wiklund motiveras i uppdraget som rektor för vuxenutbildningen.

– Det är naturligtvis inte solsken varje dag, men de många fördelarna gör det lättare att anta utmaningarna. Närhet mellan människor, tydlighet i uppdraget samt stöd från både uppdragsgivare och medarbetare - allt finns här.

Att komma hem fast man åker bort
Att välja Kramfors kommun som arbetsgivare igen är lite som att komma hem, säger Anders, Malin och Mikael. Samtidigt är verkligheten så att två av dem väljer att börja pendla igen. Malin bor i Sollefteå och hade betydligt närmare till jobbet i sitt förra uppdrag. Likadant är det för Anders, som bor i Härnösand.

– Restiden till och från jobbet uppvägs av de möjligheter som finns i Kramfors. Det låter kanske som en plattityd, men i Kramfors har alla lika värde, oavsett förvaltning och uppgift. Vi upplever att människan står i fokus på ett unikt sätt och vi jobbar åt samma håll.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Mikael Gidlöf
HR-chef
0612-808 09
mikael.gidlof@kramfors.se