19 februari 2018

Författare levandegör Ådalen

Fem av våra mest kända författare har fått i uppdrag att skriva var sin berättelse om Ådalen. Vi vill av den anledningen bjuda in till pressträff på Lunde Folkets Hus 22 februari kl 11.

Här i Ådalen har människor levt i tusentals år. Landskapet är dramatiskt, och det är också vår historia.

Fem av våra mest kända författare har nu fått i uppdrag att skriva var sin berättelse om Ådalen. Vi är glada och stolta över att de tackat ja. De vi valt ut är:

  • Maria Hamberg
  • Therése Söderlind
  • Grzegorz Flakierski
  • Bo R Holmberg
  • Mats Jonsson

Vad ska de skriva om?
Berättelserna utspelar sig längs Ångermanälven och skildrar såväl stora händelser som vardagslivet och industrins utveckling. Utifrån berättelserna kommer vi att skapa fem geografiska rundturer, där du som besökare ges möjlighet att uppleva de utvalda platserna och hur berättelserna levandegör landskapet.

En del av vårt besöknäringsprojekt
Berättelserna är en del i Kramfors kommuns projekt ”Besöksnäring i Höga Kusten – en resa i tid och rum”. Projektets syfte är att är att stärka Höga Kustens totala attraktionskraft som ett nationellt och internationellt destinationsmål genom att utveckla attraktiva noder i världsarvet Höga Kusten och Ådalen.

Inbjudan till pressträff
22 februari kl 11 på Lunde Folkets hus

Kramfors kommun vill härmed bjuda in till en pressträff, där ni får möjligheten att möta författarna och projektledaren Lars Holmberg.

Det är en enastående chans att kunna träffa några av våra absolut mest namnkunniga ångermanländska författare. De berättar om sina tankar och drivkrafter bakom skapandet av berättelserna. Vi informerar också i stort vad projektet handlar om.

Varmt välkommen!

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Karin Högström,
kulturutvecklare
0612-800 81
karin.hogstrom@kramfors.se

Lars Holmberg, projektledare
0612-805 25
lars.holmberg@kramfors.se