28 maj 2018

Byggboom för besöksnäringsprojekt

Vinterns stora snömängder orsakade ett och annat problem. För projektet "Besöksnäring i Höga Kusten - en resa i tid och rum" innebar snön en ivrig väntan på att vårens och försommarens byggprojekt skulle dra igång. Nu i sommarvärmen byggs det äntligen på flera platser längs Ångermanälven.

Bilden ovan visar det pågående arbetet med att reparera bryggan vid Styresholms fogdeborg. Även förrådshuset har fått en uppfräschning. Arbetet beräknas vara helt färdigt innan juni månads slut.

Många pågående byggprojekt

I besöksnäringsprojektet ingår en mängd investeringar runtom kommunen. Många bidrar till att göra våra vackra bygder tillgängliga för båtresenärer. Vi har tidigare berättat om Båtklubben Flottarens renovering av kajen på Sandslån, om förberedelserna inför arbetet med Båtklubben Bäverns kaj i Öd och den nya bryggan som anlagts i Nyhamn.

Andra pågående projekt är:

  • Nyadal – Renovering av servicebyggnad
  • Häxberget – Vi lägger spång upp och utökar parkeringsplatserna, arbetet påbörjas under maj
  • Hamnmagasinet, Nyland – Tillgänglighetsanpassning påbörjas i maj
  • Ytterlännäs gamla kyrka – Förbättringar i sommarcaféets kök pågår

Byggprojekten görs i samverkan med projektets medaktörer på plats. Fler byggprojekt väntar på att genomföras, innan hela besöksnäringsprojektet avslutas vid årsskiftet 2019.

Affärsutveckling en viktig pusselbit

I besöksnäringsprojektet ingår, förutom byggnationer och renoveringar, även evenemangs- och affärsutveckling. Imorgon tisdag anordnas ett inspirationsmöte för projektets medaktörer och de som vill vara med och utveckla besöksnäringen i Ådalen. Mötet äger rum på Box Destilleri mellan kl 18-20 och är öppet för vem som helst att delta.

Fokus för mötet är att ta sig an idéer för hur besöksnäringen kan utvecklas. Dessutom kommer Bo R Holmberg att prata om Sandslån och flottningen. Projektet har anlitat fem författare för att skriva om Ådalen, varav Bo är en av dem.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Lars Holmberg
Projektledare
Tel: 0612-805 25
lars.holmberg@kramfors.se