15 juni 2018

Samarbete för kompetensförsörjning och tillväxt

Kramfors kommun medfinansierar Höga kusten industrigrupps projekt med 200 000 kronor per år i tre år. Satsningen är en fortsättning på samarbetet med HKIG för att långsiktigt och strategiskt öka tillväxten och stärka företagsklimatet i vår region.

Kompetensförsörjning är ett prioriterat område i hela regionen för framtida tillväxt och stärkt konkurrenskraft. Härnösand, Sollefteå och Kramfors kommuner har framgångsrikt drivit Projektet Tillväxt Höga kusten – kompetensförsörjning till teknikföretag. Projektet löper över tre år och avslutas i april 2019.

– Genom sitt arbete främjar HKIG kompetensförsörjning för en ökad tillväxt. De har visat på ett strukturerat arbetsätt och goda resultat som sammanfaller med våra mål att bidra till ett fortsatt samhällsbygge och skapa förutsättningar för ett utvecklat näringsliv, säger Jan Sahlén (S), kommunstyrelsens ordförande.

Högre teknisk kompetens

Det fortsatta samarbetet gäller kompetensförsörjning och rekrytering av högre teknisk kompetens och pågår fram till våren 2021. De tre kommunerna medfinansierar med 500 000 kronor per år under de tre åren. HKIG finansierar med 200 000 kronor samt lika mycket i form av arbetat arbetstid per år.

Goda förutsättningar

HKIG är en ekonomisk förening som omfattar ett fyrtiotal industriföretag som är verksamma i vår region. Flera av företagen är exportföretag med stark tillväxt och behov av att långsiktigt arbeta med kompetensförsörjning.  HKIG har, liksom kommunerna Sollefteå, Härnösand och Kramfors, som målsättning att skapa goda förutsättningar för en attraktiv region att bo, verka och leva i.

– Vi ser mycket positivt på samarbetet som ligger helt i linje med våra ambitioner och vår vision, avslutar Jan Sahlén.

Kommunstyrelsens har antagit förslaget till beslut.

Läs mer
Härnösands kommun ger stöd till Höga kusten industrigrupp, 7 juni 2018 (Källinformationen finns inte längre publicerad, inaktiv länk.)

Sollefteå kommun, beslut från kommunstyrelsens sammanträde, 9 juni 2018 Länk till annan webbplats.

Vision 2031

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Jan Sahlén (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04 jan.sahlen@kramfors.se