Thomas och barnen har bygghjälmar på sig, barnen även reflexvästar. Barnens spadar är röda.

Spaden i jorden, nu är bygget invigt! Thomas Näsholm hade bästa möjliga assistenter under invigningen. Blivande rektor Monika Hellström var också nöjd med dagen.

09 april 2024

Bygget av Limsta förskola igång

Efter mängder av planering, undersökning, skrivna och uttalade ord, beslut fattade i politiska sammanhang, dokument, upphandling, ansökningar… Nu är Limsta förskola äntligen på gång på riktigt. Igår togs första spadtaget!

– Jag är lika glad som solen skiner, säger Bildningsförvaltningens chef Anki Johnson. Elisabet Sjödin, som är verksamhetschef för förskolorna, håller med:

– Det har varit en väldigt lång process med flera avåkningar och omtag, men nu är allt klart. Nu är vi på rätt väg!

De tre damerna pratar och skrattar med varandra. Bakom dem står fler som närvarade vid invigningen.

Elisabet Sjödin och Anki Johnson i glatt samspråk med kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

Någon som också var nöjd var Thomas Näsholm (S), Bildningsnämndens ordförande. I sitt invigningstal tog han upp att man först undersökt en mängd olika lokaler, men till slut landat i att bygga nytt.

– Satsningen görs för den totala verksamhetens bästa. Naturligtvis för medarbetarnas skull och deras arbetsmiljö, men viktigast av allt är barnen. Det är för deras skull vi gör detta.

Thomas Näsholm har en grå överrock och röd bygghjälm, han har en spade i händerna. Runt honom står människor som lyssnar till hans inledningsord.

Till sin hjälp i spadtaget hade Thomas den bästa assistans man kan tänka sig. Nazia, Elias, Bitanya och Bitania från Kaptenens och Utterns förskolor hade inget emot att sätta spaden i jorden och på så sätt förklarar arbetet igångsatt.

Fast det där med igångsatt är en sanning med modifikation. Markentreprenören Skanska har redan smygstartat med att röja sly och kapa ned träd. Idag, tisdag, börjar det riktiga arbetet med att avtäcka berget och forma både marken under förskolan och det som ska bli lekmiljö.

Jimmy Hägglund, produktionschef på Skanska, var på plats vid invigningen:
– Vi är glada och stolta över att ha fått uppdraget.

De tre männen står tillsammans. Jimmy har på sig en varseljacka och bygghjälm.

Jimmy Hägglund, Skanska, Sebri Ali, Adapteo och Petter Lindelöf, Kramfast.

Kramfast är ansvarig för bygget och blir även fastighetsägare den dag som förskolan står klar. Projektledare Petter Lindelöf har jobbat hårt för att byggprocessen ska vara så långt framme som den är idag.

– Det har varit intensivt och kommer nog fortsätta så ett litet tag. Vi har dock ett bra samarbete med den upphandlade entreprenören Adapteo, vilket känns skönt, säger Petter och får medhåll av Adapteos projektledre Sebri Ali:

– Jag är normalt stationerad i Solna, men kommer att vara här måndagar till torsdagar.

Ett bord med fika samt människor som samtalar.

Naturligtvis bjöds det också på ett enkelt invigningsfika.

Elisabet blir intervjuad och filmad av SVT Västernorrland.

Den samlade mediakåren i området fanns på plats. Här blir verksamhetschef Elisabet Sjödin intervjuad av SVT Västernorrland.

->->->->->->->->->->->->->->->->->->->->->->->->

Följ bygget på webben

Vi kommer dokumentera bygget av förskolan och med jämna mellanrum kommunicera om det. Följ oss därför gärna på den speciellt framtagna webbsidan kramfors.se/limstaforskola

QR-kod till sidan med statusuppdateringar för Limsta förskola
Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Thomas Näsholm (S)
Ordförande bildningsnämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se

Elisabet Sjödin
Verksamhetschef förskolan
0612-804 58
elisabet.sjodin@kramfors.se

Anki Johnson
Chef för Bildningsförvaltningen
0612-804 40
anki.johnson@kramfors.se