Placeholder

Hockeyplanen i Kyrkdal

12 april 2023

Sju föreningar delar på vårens ortsutvecklingsmedel

Nu är det klart vilka föreningar som i vårens ansökningsomgång beviljas stöd för sina utvecklingsidéer.

Samhälls- och ortsutvecklingsmedel tar tillvara på invånarnas kloka och kreativa idéer som resulterar i att fler vill leva i, arbeta och besöka vår kommun. Vårens ansökningsomgång lockade hela sexton föreningar. Det visar på ett starkt engagemang och en vilja att bidra till en trivsammare och aktivare livsmiljö för alla. Ett tillsammans-arbete som skapar framtida Kramfors.

– Det är häftigt att vi år efter år ser så stort engagemang att tillsammans utveckla vår kommun. Föreningarna är en motor i utvecklingen att skapa levande och aktiva orter runt om i hela kommunen. Jag känner stor tacksamhet och ser fram emot att besöka platserna när projekten står klara, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kramfors kommun har avsatt en miljon kronor som sökbara medel för 2023. I första omgången är det sju föreningar som får ta del av sammanlagt
819 420 kronor. Dessa är:

Edångers vägförening (Sjölandsvikens intresseförening)
Mötesplats och rekreation Sjölandsviken. Renovering av bryggor, vindskydd, toalett och spång. Markarbeten, en ny grillplats och bänkbord.

Kyrkdals idrottsförening
Badplatsen vid Pannsjön. Upprustning av badplats och ny toalett.

Kyrkdals idrottsförening
Hockeyplanen, Kyrkdal. Renovering av hockeysarg och värmestuga.

Lunde Folkets Hus byggnadsförening
Lundes historia och utveckling. Skapa nyfikenhet och stolthet för samhället historia. Promenadslinga om historiska platser samt bygga en ramp för att öka tillgängligheten till Lunde Folkets Hus.

Ovanmons intresseförening
Restaurering av badplatsen Valasjön. Ny brygga, bygga ett omklädningsbås och grillplats, röja och rensa upp stranden och markområde, fylla på med sand samt göra vägen till badet lättframkomlig.

Ullångers hembygdsförening
Mäjasjön. Bygga en handikappanpassad RWC mulltoalett och en bastu samt markarbeten och förbättringar av sandstrand.

Ullångerskolans föräldraförening
Prästtjärn, ortens badplats. Volleybollplanen får ny sand och nät, renovera omklädningsrum vid badet, ny grillplats med tillhörande bord och bänkar samt ordna latrintömning för husvagns- och husbilsgäster.

– Utvecklingsförslagen är många, kreativa och har i huvudsak barn och ungdomar i fokus. Jag har stor respekt för handlingskraften att skapa gemensamma mötesplatser, säger Jon Björkman (V), kommunstyrelsens vice ordförande.

I ”Mål- och resursplan 2023 med planåren 2024-2025” har kommun- fullmäktige avsatt två miljoner kronor till samhälls- och ortsutveckling. Medlen fördelas till olika projekt efter beslut i kommunstyrelsen. En miljon kronor är sökbar för föreningar och utvecklingsgrupper och en miljon kronor kan Kramfors kommun använda till att förverkliga andra önskvärda projekt runt om i kommunen.

 

Relaterad information
https://kramfors.se/naringsliv--arbete/starta-driva-och-utveckla/ortsutveckling.html Länk till annan webbplats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Annica Kjellin Fahlgren

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktpersoner
Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Jon Björkman (V)
Kommunstyrelsens vice ordförande
0612-801 21
jon.bjorkman@kramfors.se