13 december 2016

Passion för musik och bilar belönas

Hedersstipendium är vanliga inom kultur och arrangemang. Denna gång väljer vi att lyfta fram föreningen Riverside Cruisers och tonsättaren/musikern Fredrik Högberg.

Hedersstipendiet delas ut av Barn-, kultur- och utbildningsnämndens kulturutskott. Dess ordförande Thomas Näsholm (S) säger att det är en glädje för honom att få presentera två värdiga vinnare.

- Båda aktörerna har under lång tid arbetat och på olika sätt förgyllt vardagen för oss boende i kommunen.

Även Ninni Mellander, kulturenhetschef, är nöjd med valen av pristagare:
- Det är jätteroligt att kulturutskottet valt att ge stipendiet till två helt olika kulturuttryck. Det tycker jag är en mycket positiv signal om vad kultur är och kan vara.

Riverside Cruisers
Föreningen Riverside Cruisers firar 2016 att man arrangerat bilträffar i 15 år. Cruisingen, som brukar gå av stapeln i augusti, är ett av Kramfors kommuns mest välbesökta arrangemang och intresserade kommer från stora delar av Sverige. Gammal som ung deltar i arrangemanget för att ta del av bilkulturen och den glädje som skapas av att få dela ett gemensamt intresse.

Fredrik Högberg
Fredrik Högberg är tonsättare och musiker. Han komponerar modern klassisk musik, men spelar också i rockbandet Nylands Järn. Hans musik spelas över hela världen. I sitt hem i Tingshuset, Nyland, bedriver han skiv-, skriv- och konsertproduktion. Hedersstipendiet tilldelas honom för hans tongivande och engagerade kraft i Kramfors musikliv. Han är bland annat upphovsman till musikgalan Kramfors Music Awards.

Prisceremoni i januari
Tisdag den 24 januari kl 13.15 delas hedersstipendiet ut på hotell Kramm i Kramfors.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Thomas Näsholm (S) ordförande BKU-nämnden 0612-805 86 thomas.nasholm@kramfors.se

Ninni Mellander Kulturenhetschef
0612-80252 ninni.mellander@kramfors.se