15 juni 2017

Grattis Ådalen och Höga kusten!

Projektet ”Besöksnäring i Höga kusten – en resa i tid och rum” får 6,5 miljoner kronor av EU för att utveckla både Höga kusten och Ådalen ur ett kulturellt perspektiv.

- Mycket glädjande! Nu stärker vi Ådalens och Höga kustens attraktionskraft som ett nationellt och internationellt besöksmål, helt i linje med vår viljeinriktning för mandatperioden, säger Jan Sahlén (S), kommunstyrelsens ordförande.

Satsar på infrastruktur och paketering
Projektet ger möjlighet att förbättra destinationens infrastruktur och satsa på paketering av fler smultronställen längs älven och kusten.

- Ådalen har varit en viktig plats under århundraden och nu kan vi förverkliga idéer för att slipa på denna diamant. Sågverksepoken, Sandslån med flottningen, Ytterlännäs gamla kyrka, häxprocesserna samt Ådalen 31 är några av de kulturarv och den industrihistoria som vi får möjlighet att paketera genom projektet, säger Andreas Gylling på Samhällsavdelningen.

Kommunen skjuter också till 2,9 miljoner i projektet som löper fram till 2020.

Många medfinansiärer
I projektet samarbetar kommunen med en rad aktörer som också finns med som finansiärer (Landstinget, Länsstyrelsen, Länsmuseet och Svenska kyrkan).

Övriga större medfinansiärer och samarbetspartner är bland andra; Box destilleri, Riksantikvarieämbetet, Bollsta sågverk, Höga kusten destinationsutveckling, Höga kusten turism, Hola folkhögskola.

Beslutet fattades igår den 14 juni av Strukturfondspartnerskapet i Östersund.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Nina Ulander

Frågor kring nyheten?

Jan Sahlén (S),
kommunstyrelsens ordförande
Tel: 072-572 45 20
jan.sahlen@kramfors.se

Andreas Gylling,
Samhällsavdelningen
Tel: 0612-808 18
andreas.gylling@kramfors.se