22 november 2016

Kramforshjärtat öppnar

En mötesplats för alla oavsett kön, ålder och nationalitet. När Kramforshjärtat slår upp portarna på skyltsöndagen välkomnas just du!

Kramforshjärtat, visst låter det varmt och härligt? Omfamnande. Precis så vill vi att den verksamhet som nu byggs upp på Limstagatan ska vara. Den före detta banklokalen har fått sig ett rejält ansiktslyft och anpassats till det som komma skall. Nu på söndag kan du i samband med skyltsöndagen själv se hur det ser ut där inne.

- Det har länge funnits ett behov av en trivsam mötesplats i centrum. I och med Kramforshjärtat hoppas vi att människor ska kunna träffas på ett naturligt sätt, berättar Maria Casal, integrationsstrateg vid Kramfors kommun.

Flera verksamheter inblandade
Tillsammans med projektanställda Sofie Eriksson har Maria Casal arbetat fram ett skelett till hur verksamheten ska se ut. I samarbete med fastighetsägaren Krambo har de tagit beslut om lokalernas utformning. Arbetsmarknadsenheten har varit stöttepelare i det operativa arbetet, men även ideella krafter har hjälpt till.

- Vi kommer att hålla öppet kl 10-16 på vardagarna. Det finns också möjlighet att anordna aktiviteter på kvällstid, lokalen ska gå att hyra.

Inkludering - Information - Aktiviteter
Kramforshjärtat hämtar sin verksamhetsbas ligger i de mänskliga rättigheterna. Särskilt starkt bultar det för inkludering, information och aktiviteter.

- Här kommer det att hända massor av saker här. Informationsstunder och träffar med olika inriktning varvas med möjligheten att bara komma in och fika, snacka lite.

Ska gynna hela kommunen
Maria Casal och Sofie Eriksson har redan flyttat sina kontor till byggnaden. Här kommer också två språkhandledare att jobba samt en person från daglig verksamhet (tidigare dagcenter). -

Vår förhoppning och tro är att Kramforshjärta ska göra nytta för hela kommunen. Våra kontakter på de frivilliga asylgrupperna är positiva.

På bilden ser du Sandra Viberg, Fateh Arar, Safaa Alhaj Bakou och Kramforshjärtats projektledare Sofie Eriksson.


Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Sofie Eriksson
Projektledare Integration
0612 - 802 95
sofie.eriksson@kramfors.se

Jonne Norlin
Ord BAS-nämnden
073-275 87 50
jonne.norlin@kramfors.se