Föräldrautbildningen Älskade barn uppskattas av föräldrar från olika kulturer.

Föräldrautbildningen Älskade barn uppskattas av föräldrar från olika kulturer.

13 december 2016

Föräldrautbildning "Älskade barn"

Familjeteamet har startat upp tre studiecirklar i föräldrautbildning den heter ”Älskade barn” och drivs i Studiefrämjandets regi. Den riktar sig till utlandsfödda föräldrar.

En föräldragrupp träffas på Barnbackens familjecentral de två andra förläldragrupperna träffas på Utbildningscentrum, Vallen.

Att det finns behov av att diskutera föräldrafrågor är inte särskilt underligt. När man kommer som föräldrar i ett nytt land, står man inför en massa utmaningar. Mycket i den nya kulturen är okänt och det kan saknas trygghet i vardagen.  Då kan det vara bra att få träffa andra med samma funderingar.

Flera träffar
Älskade barn omfattar sex träffar och det finns bildkort med frågor. Man tittar även på korta filmer tillsammans.

Olika teman såsom barns behov, växa upp i Sverige, flerspråkighet, skyldigheter och rättigheter med mera tas upp. Självklart har föräldrarna också möjlighet att påverka vilka teman som skall tas upp.

Det är Sondos Sandgren från Familjeteamet och Karin Nordén från familjecentralen som håller i träffarna. Eftersom det är småbarnsföräldrar som deltar i gruppen, har man också med sig sina barn. Barnen har möjlighet att leka, samtidigt som föräldrarna deltar i kursen. I gruppen finns det både de som har fått uppehållstillstånd och familjer som är asylsökande. Kursen hålls på tre olika språk: arabiska, engelska och svenska.

En viktig utgångspunkt för materialet är FN:s barnkonvention.

Studiecentrums lokaler passar perfekt för den här gruppen.

Studiecentrum lokaler passar perfekt för den här gruppen.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Familjerådgivare
Tel: 0612-808 28 och 808 24

familjeteamet@kramfors.se