Greta Siltberg på Viktoriagården får det lättare att hålla kontakt med barn och barnbarn.

23 maj 2017

Wifi för äldre ger bättre kvalitet

Nu blir det lättare för våra äldre att hålla kontakt med barn och barnbarn via Facebook och Skype.

Eller följa nyheter, samhällsdebatt och nöjen via internet.

Under våren har flera särskilda boenden; Gläntan, Kaptenen, Nybo och Viktoriagården utrustats med trådlöst internet, som också kallas wifi.

– Tillgång till wifi på särskilt boende ger våra brukare högre delaktighet i samhället och en ökad livskvalitet. Många äldre har vant sig vid internet i sin bostad och då ser vi att den möjligheten ska finnas även när en person flyttat in i ett av kommunens särskilda boenden, säger David Wiklund, verksamhetsutvecklare.

SKL bedömer tillgång till internet
Varje år presenterar Sveriges kommuner och landsting (SKL) en rapport som heter ’Kommunens kvalitet i korthet’. En fråga som de senaste åren har ställts av SKL är om kommunens särskilda boenden har uppkoppling till internet. SKL har sett att denna faktor höjer kvaliteten för de äldre.

– Det känns väldigt givande att vi kan fortsätta öka kvaliteten på våra särskilda boenden med hjälp av teknik. Uppkoppling mot internet avgör idag om du kan vara delaktig i det digitala samhället. Genom att vi installerar wifi är verksamheten beredd att möta både aktuellt och framtida behov av digitalisering, berättar Inga-Lena Arkeflod, verksamhetschef Stöd, vård och omsorg.

I mitten på 2018 kan Kramfors kommun erbjuda full täckning på alla våra särskilda boenden. Kommunen har bytt ut systemet för trygghetslarm och i samband med detta har det skapats en möjlighet för våra brukare, anhöriga, besökare och medarbetare att få tillgång till trådlöst internet.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Nina Ulander

Frågor kring nyheten?

David Wiklund, verksamhetsutvecklare
Tel: 0612-803 60
david.wiklund@kramfors.se