04 augusti 2017

Utveckling viktigt för Christer Joald

Christer Joald har tidigare arbetat som rektor inom vissa delar av vuxenutbildningen i Kramfors kommun. Nu blir han chef för hela VIA, det vill säga vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad.

Att ge människor en möjlighet att växa och utvecklas, det är idén med VIA. Genom vuxenutbildningar och kommunala arbetsmarknadsåtgärder stärks den personliga kraften hos våra invånare och utanförskapet minskas.

- Det är ett väldigt viktigt uppdrag och jag är stolt över vårt arbetssätt som möjliggör att människor får en andra chans.

Bakgrund i skolan
Christer Joald har sin bakgrund i skolvärlden. Han är utbildad engelsk- och musiklärare och har under ett antal år arbetat som sådan. Längst tid har han varit rektor på gymnasienivå i Örnsköldsviks kommun.

- Efter 32 år med samma arbetsgivare kom jag 2015 till Kramfors kommun. Mitt rektorsuppdrag här har inneburit huvudmannaskap för Komvux, Svenska för invandrare (SFI) och Särskild utbildning för vuxna (SUV).

Samverkan är en nyckel
Som chef för VIA ökar också ansvaret. Christer säger dock att han har många duktiga och kompetenta medarbetare i organisationen. Han ser det också som ett plus att kommunen är så pass liten att det är nära till samarbetspartners, både organisatoriskt och geografiskt.

- Jag tycker definitivt att det finns en Kramforsmodell när det handlar om samverkan. Hos oss råder inget stuprörstänkande utan vi samverkar över alla gränser.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Christer Joald
Verksamhetschef VIA
0612-802 00
christer.joald@kramfors.se