14 november 2016

Gudmundråskolan firar 40 år

I år är det 40 år sedan Gudmundråskolan byggdes. På lördag 19 november firar vi det med öppet hus mellan 09.00 och 12.00.

Rektor Malin Henriksson är mäkta stolt och glad över ”sin” skola. I fyra årtionden har högstadiet gett ungdomar i kommunen kunskaper, insikter och en skjuts mot vuxenlivet. Tillsammans med en grupp kollegor har Malin planerat jubileumsfirandet.

- Förutom att öppna upp skolan för allmänheten har vi bjudit in ett antal tidigare lärare till middag på Kramm på kvällen.

Följ med på lektioner!
Dagen börjar dock med öppet hus. De 280 eleverna har då lektioner enligt ett specialanpassat schema. Föräldrar, syskon, släktingar, vänner… ja, alla är välkomna att hälsa på.

Och med tanke på skolans ålder kan man väl tänka sig att det kommer att dyka upp en och annan tidigare elev som är nyfiken på att se hur skolan ser ut invändigt nu för tiden.

- Vi kommer att bjuda på ett musikaliskt bildspel i matsalen, där finns en hel del nostalgi att hämta, berättar Malin Henriksson.

Övrig verksamhet visas
Perfekt att kombinera med det fika som serveras i samma sal. Förutom lektioner visar skola upp andra dagliga verksamheter och man kommer att kunna få veta mer om hur integrationsarbetet ser ut, besöka skolbiblioteket och träffa studie- och yrkesvalsläraren.
- Dessutom berättar vi om vårt arbete med elevdemokrati och elevhälsa.

Samarbetspartners medverkar
Inom kort kommer Gudmundråskolans alla årskurs nior börja ett stort hållbarhetsarbete inom ämnena SO och NO. Ett antal samarbetspartners har därför bjudits in att medverka under jubileumsdagen.

Kommunens kostchef Karin Lidén finns på plats för att prata om mat och upphandling. Andra verksamheter är Chansen och Familjeteamet, som båda arbetar med att stötta familjer. Frejas ungdomsmottagning samt skolpolitiker från Barn-, kultur- och utbildningsnämnden är också representerade.

- Jag hoppas att det blir en riktigt fin dag och hälsar alla varmt välkomna!


Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Henriksson
Rektor
0612-80 416
malin.henriksson@kramfors.se