04 oktober 2017

Justitieministern besökte Kramfors och Ådalsskolan

”Det bästa med mitt jobb är att vara med och fatta beslut som påverkar människors vardag positivt”. När justitieminister Morgan Johansson (S) besökte Ådalsskolan i onsdag berättade han om sitt arbete, men också om politiskt svåra situationer.

Det var en lugn och avspänd minister som vandrade fram till det lilla podiet i Makerspace. Läraren Peter ”Pira” Hedberg hälsade välkommen och lämnade sedan över till elevkårens ordförande Alicia Höglund Vergara. Utrustad med ett batteri frågor började hon så fråga ut Morgan Johansson.

Grundmurat samhällsengagemang
Frågorna, som författats av elever på samhällsprogrammet, rörde sig kring vitt skilda ämnen som budget, terrorism och nynazism. Eleverna fick också veta att Johansson är född 1970, är skåning och har engagerat sig för politik och samhällsfrågor i över 20 år.

På frågan om han tror att de vinner valet nästa år svarade han:
- Det finns mycket som tyder på det. Och gör vi inte det får jag gå tillbaka till mitt jobb i riksdagen.

Stor satsning på att stärka poliskåren
När samtalet kom in på brottslighet och samhällelig trygghet fick eleverna veta att regeringen i framtiden satsar rejält på att utbilda fler poliser. Totalt läggs två miljarder kronor mer på polisen nästa år. Ambitionen är att antalet poliser ska ha ökat till 10 000 år 2024.

Den nya lag som ska skärpa regleringen kring sexualbrott berördes också. Den betonar att ett nej alltid är ett nej. En insikt som ska sitta i ryggmärgen hos alla, menade Morgan Johansson.

Ådalen i fokus för visiten
Besöket på Ådalsskolan var en del i regeringens satsning att hinna besöka alla kommuner innan maj nästa år. Morgan Johansson började sin förmiddag med att delta i Sollefteåpolisens arbete och därefter få information om Nipanskolan och dess pedagogiska utveckling med IT som stöd.

Efter Ådalsskolan besökte Johansson tillsammans med några av Kramfors socialdemokrater Kramfors resecentrum.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Jan Sahlen (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
jan.sahlen@kramfors.se

Thomas Näsholm (S)
Ordförande BKU-nämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se