11 januari 2018

Peyman Vahedi kan bli
Årets digitaliseringsledare

Ådalsskolan har som första skola i Sverige arbetat fram en plattform för att lätta på lärarnas administrativa börda. För detta är rektor Peyman Vahedi nominerad till priset ”Årets digitaliseringsledare”.

Årets digitaliseringeledare är ett pris som delas ut av tidningen Chef och it-företaget Atea vid Chefgalan. Tanken med priset är att belöna en ledare som vågat visa vägen och lyckats göra sin organisation mer digital.

Nytänkande blandat med effektivitet
Några av kriterierna för priset handlar om att man som ledare ska visa på nytänkande och ta digitaliseringen till nya områden. Pristagaren ska vara chef utanför it-avdelningen och ha effektiviserat organisationen. Med sitt moderna synsätt och engagemang har Peyman Vahedi visat att den moderna tekniken definitivt går att använda för att underlätta för lärarkåren.

Plattformen skapar arbetstid
Skolvärlden är beroende av en stor mängd grunddata om eleverna. Lärare och rektorer ska snabbt kunna ta till sig, använda och uppdatera informationen, vilket idag upplevs som svårt. Pedagogernas administrativa börda ökat med åren ökat allt mer.

Många lärare hinner därför inte med sitt uppdrag under arbetstid utan behöver använda kvällar och helger för att planera, hinna med utvecklingsarbeten och så vidare. Eldsjälar finns, men när inte ens de orkar till sist måste något göras.

Skolans eget initiativ
Ådalsskolan har därför i egen regi tillsammans med externa leverantörer arbetat fram ett digitalt elevadministrationsverktyg. Som ägare av plattformen har man huvudansvaret för informationen däri och kan lätt fylla på och uppdatera den.

Lycka till, Peyman!
Chefgalan äger rum på Grand Hotell i Stockholm den 8 mars. Den 24 januari meddelas vilka av de nominerade som gått vidare till finalen.

Fotnot: Vid Chefgalan delas också andra priser ut. Dessa är Årets chef, Årets hälsofrämjande chef, Årets innovativa ledare, Årets HR-chef, Årets Mångfaldschef och Årets ledarskapsinsats.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ulrika Hurdén
Förvaltningschef BKU
0612-804 00
ulrika.hurden@kramfors.se