15 april 2019

En miljon till Campus Kramfors

Skolverket har i dagarna beviljat en miljon kronor till Campus Kramfors – Kramfors kommuns lärcentrum för utbildning och utveckling. Fler möjligheter öppnas för den som vill höja sin kompetens.

Målet är att skapa ett modernt och attraktivt lärcentrum med hög tillgänglighet och god tillgång till ett brett och aktuellt utbildningsutbud. Ett lärcentrum där studerande inom kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola eller universitet och högskola, oberoende av studieform, campus eller distans ska kunna få stöd med studierna av lärare och personal. Satsningen ger fler studerande möjligheter att lyckas, att slutföra sina studier på utsatt tid och exempelvis få extra hjälp med svenska språket.

Lokaler och teknik kommer att anpassas så att studerande från skilda utbildningar och utbildningsformer kan mötas vid öppna seminarier, gästföreläsningar och vetenskapsluncher, aktiviteter som inspirerar till studier och kompetensutveckling.

– Det är mycket glädjande att vi beviljats detta statsbidrag, säger Christer Joald, verksamhetschef vid bildningsförvaltningen.

– Vår ambition är att skapa ett nav där studerande, arbetsliv och samhälle kan mötas i en miljö som är rustad för att möta dagens och morgondagens utmaningar och det lokala och regionala arbetslivets behov av kompetensförsörjning.

Läs mer om vilka möjligheter som finns för kompetenshöjning eller ny karriär genom utbildning och träning.

Vuxenutbildning

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Göran Mellander
Verksamhetsutvecklare
Bildningsförvaltningen
0612-805 61
goran.mellander@
kramfors.se