16 oktober 2019

Talkshow på bibblan

14-åriga Alithy Djiemo anordnar i samarbete med biblioteket och föreningen Working across boarders talkshowen Let’s talk about it. Skulle du vilja vara med och diskutera? Välkommen då till biblioteket i Kramfors den 25 oktober klockan 15.

I somras började 14 åriga Alithy Djiemo, i brist på annat att göra, att titta på youtube-talkshowen tjafs. I serien samlas unga människor med olika åsikter för att diskutera och argumentera kring olika brännande ämnen.

Ur kombinationen brist på saker att göra och intrycken från talkshowen föddes idén till att skapa något liknande här i Kramfors.

I september fick vi ta del av den första Let’s talk about it-showen på biblioteket i Kramfors. Nu har vi träffat Alithy för att ta reda på mer.

Vad är Let´s talk about it?

Let’s talk about it är en talkshow vars mål är att vara en plattform där unga och vuxna kan mötas och uttrycka sina åsikter. Jag vill att det ska vara något intressant som alla kan längta till, en möjlighet för unga och vuxna att få komma och uttrycka sig.

Vad är föreningen Working across boarders?

Det är min mammas förening. En lokal förening i Kramfors vars mål är att lyfta kvinnors rättigheter. Let’s talk about it är ett av föreningens projekt. Ett annat är det program som kommer att hållas på torget under internationella flickdagen den 11 oktober.

Vad fick dig att starta Let’s talk about it?

När jag tittade på tjafs började jag fundera över att det skulle vara intressant att ha något liknande i Kramfors. Eftersom det är en liten ort är det något som skulle märkas. I min klass är det många som är engagerade och som tycker om att argumentera och uttrycka sina åsikter, så jag tyckte att det skulle vara roligt att organisera något där man kunde mötas och diskutera.

Har du några kommande teman planerade för Let´s talk about it?

Vid nästa talkshow är temat sociala medier. Jag vill ta del av ungdomarnas åsikter om hur de tycker att de påverkas och hur föräldrarna funderar kring sina barns användande av sociala medier.

Vilka får komma och lyssna?

Alla! Barn, unga, vuxna, pensionärer, alla är välkomna att komma och ta del av diskussionen. Nästa talkshow blir fredagen den 25/10 klockan 15 på biblioteket.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Linda Dahlkvist

Frågor kring nyheten?

Natalie Buhr
Bibliotekarie/Ungdomsledare
Tel: 0612-802 93
natalie.buhr@kramfors.se