28 maj 2020

Undersköterskor i demensvård gör praktik i Danmark

Universitets- och högskolerådet (UHR) har beviljat Yrkeshögskolan Höga kusten Erasmus+ bidrag för att studerande ska kunna göra praktik (LIA) i Danmark.

Erasmus+ bidraget är till för utbyten, kompetensutveckling och praktik för studerande i ett annat EU-land. I detta fall har Yrkeshögskolan Höga kusten tilldelats 120 000 kr så att studerande och personal på utbildningen ”Specialiserad undersköterska i demensvård” kan genomföra en tre veckor lång praktik (LIA) och jobbskuggning på demensboendet Ålholmhjemmet i Hillerød.

Ålholmhjemmet är en demensby där man jobbar utifrån en filosofi där de boende i blir betraktade som medmänniskor som behöver respektfull, positiv och omsorgsfull samvaro med andra, samtidigt som de får den nödvändiga behandlingen av sin sjukdom och vård på ett kvalificerat sätt. Målet är att skapa bästa livskvalitet utifrån personens nuvarande liv och historia. I dagsläget finns inte ett liknande vårdhem i Sverige så detta kommer leda till att våra studenter får uppleva en helt ny vårdmiljö.

– Bidraget tillför de studerande och vår egen personal som får jobbskugga, inspiration, kunskap och nya arbetssätt som kan medföra förbättringar i utbildningen och inom vår egen vård av personer med demenssjukdom, säger Agnetha Fredriksson, enhetschef Yrkeshögskolan Höga kusten.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Carl Sundström

Frågor kring nyheten?

Agnetha Fredriksson
Enhetschef Yrkeshögskolan Höga kusten
0612-801 17
agnetha.fredriksson@
kramfors.se