07 januari 2021

Delvis fjärrundervisning på högstadiet från måndag

För att minska smittspridningen av covid-19 ytterligare har regeringen beslutat att tillåta även högstadiet att bedriva undervisning på distans. Kramfors kommun ser nu över hur en partiell fjärrundervisning ska kunna börja på måndag 11 januari.

– Vi planerar för att begränsa antalet elever i skolans lokaler och samtidigt lätta på trycket i kollektivtrafiken. Tanken är ett upplägg där man är i skolan vissa dagar, men även får undervisning via digitala verktyg hemma, säger skolchef Ulrika Hurdén.

Efter det att regeringen lanserade sitt beslut idag har länets skolchefer samtalat om frågan. Tiden är knapp och i skrivande stund är inte upplägget för Kramfors kommuns två högstadieskolor spikat.

– Rektorerna på Högakustenskolan och Gudmundråskolan arbetar med det just nu. Imorgon, fredag, kommer vi att gå ut med mer information.

Fjärrundervisning på högstadiet omfattar inte särskolans elever. När det gäller elever som har särskilda behov kommer rektorerna att tillse att de får det stöd de behöver.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ulrika Hurdén
Chef bildningsförvaltningen
0612-804 00
ulrika.hurden@kramfors.se