25 mars 2021

Förändrade arbetssätt under pandemin för Ådalsskolans elevhälsa

Pandemins påverkan på ungdomars hälsa sig visar sig allt mer. Ådalsskolans elevhälsoteam har därför till stor del ställt om sitt arbete till uppsökande. Man efterfrågar dessutom snabbare underlag från lärare och studiehandledare.

För att må bra krävs balans i livet. Det handlar om sömn, kost, goda matvanor och motion, men också om vänner, studieresultat och framtida yrkesval. Allt det här har elever på gymnasiet möjlighet att få hjälp med via elevhälsan.

Ådalsskolans elevhälsoteam

Ökat behov av information och vägledning
Den stora förändringen under pandemin är mötesarenan till stor del har bytt plats grund av fjärrundervisning. Behovet av informationsförmedling har ökat, vilket görs i direktkontakt med ungdomarna men också via kanaler som når många samtidigt. Man har till exempel i dagarna lanserat en särskild sida på kramfors.se med tips och information.

Inom kort planerar elevhälsan att skicka brev till elever i årskurs 1 och 2, som bedöms behöva lite extra stöttning för att hitta rätt i sitt välmående.

– Vi välkomnar alltid vårdnadshavare som känner behov av insatser för sitt barn att kontakta elevhälsan. Tillsammans ska vi skapa förutsättningar för fortsatt hög måluppfyllelse för våra elever, säger Ådalsskolans rektorer Ylva Hardesson och Peyman Vahedi.

Läs mer:
Elevhälsa i pandemins spår

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ylva Hardeson
Rektor, högskoleförberedande programmen
ylva.hardeson@kramfors.se

Peyman Vahedi
Rektor, yrkesprogrammen, introduktionsprogrammen och gymnasiesärskolan
peyman.vahedi@kramfors.se