08 november 2021

Ungdomar ordnar dans för ungdomar

Är du mellan 15 och 20 och skulle vilja få bättre danceskills? Då ska du titta hit! På lördag startar kommunens ungdomsråd en workshop där man ska få chansen att testa på olika former av dans. 16-åriga Alithy Djiemo är en av initiativtagarna.

– Vi hade ett möte i ungdomsrådet där vi pratade om att det saknas aktiviteter för de som inte är engagerade i idrott. Eftersom jag själv tycker om att dansa väckte jag det förslaget, berättar Alithy, som haft god hjälp av samhällsutvecklare Andreas Gylling i arbetet med att förvandla visionen till verklighet.

Dansappen Steezy inspirerar
Efter att ha sonderat terrängen har de båda fastnat för att anordna workshopparna i form av en studiecirkel via ABF Västernorrland. Studieförbundet står för lokalerna och de verktyg som krävs för att kunna köra dansappen Steezy.

Anmäl dig till första träffen
Första träffen är nu på lördag 13 november klockan 18-19 i ABF:s lokaler vid Parken. Den som vill vara med kan anmäla sig till Alithy Djiemo på alithymikaela.djiemo@skola.kramfors.se

Dans, gemenskap och sköna vibbar utlovas. Först var inriktningen afrobeat dans, men eftersom appen innehåller alla möjliga sorters dansformer finns det chans att testa olika och till slut hitta sin egen favoritstil.

– Jag hoppas verkligen att många vill komma. Det är så lätt att sitta och tycka att det inte händer nåt; nu fixar vi i ungdomsrådet nåt och skulle bli väldigt glada om gensvaret blir bra, säger Alithy.

Ungdomarna ordnar, kommunen backar upp
Även Andreas Gylling håller tummarna för att intresset ska bli stort.

– Det är väldigt roligt att initiativet kommer från ungdomarna själva, då blir det liksom på riktigt. Sedan backar vi från kommunen naturligtvis upp på de sätt vi kan.

Affisch för danstillfällena.
Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Andreas Gylling
Utvecklingssekreterare
0612-808 18
andreas.gylling@kramfors.se

Anmälan:
Alithy Djiemo
alithymikaela.djiemo@
skola.kramfors.se