Nordingrå förskola

Nordingrå förskola "Kullen"

17 mars 2022

Nordingrå förskola och Nordingråskolan blir ett

Från och med höstterminen 2022 flyttar förskolan i Nordingrå helt och hållet in i Nordingråskolans lokaler. Redan nu finns 4-5-åringarna där och i augusti kommer de mindre barnen (1-3 år) efter.

– Det blir en enklare situation för de vårdnadshavare som har barn i både ”stora” och ”lilla” att hämta och lämna. Dessutom löser det situationen med att vi har för stora lokaler i jämförelse till antalet barn, säger Anki Johnson, verksamhetschef för förskolorna i Kramfors kommun.

Det Anki menar med ”stora” och ”lilla” är de två avdelningar som förskolan består av idag. Beslutet som togs för några år sedan att bedriva verksamhet för de äldre förskolebarnen i skolan har slagit väl ut och när nu barn- och elevunderlaget minskar är det naturligt att låta de yngre barnen följa efter.

– Som det ser ut har vi 17 barn i förskolan till hösten; både befintliga och de som står i kö räknas in. Genom att samexistera inom skolans lokaler minskas kostnaderna för respektive verksamhet och pengarna kan användas mer ändamålsenligt, berättar Anki Johnson.

Föräldramöte den 21 mars

De två rektorerna Niklas Börjesson och Erik Fällmer har haft i uppgift att ta fram ett koncept för hur man på bästa sätt ska kunna integrera de minsta barnen i den större helheten. Ett arbete de gjort tillsammans med representanter från de båda personalgrupperna.

– Den 21 mars klockan 18 bjuder vi in alla vårdnadshavare inom förskolan till föräldramöte. Då ska vi försöka räta ut alla frågetecken och det finns även chans att ställa frågor, berättar förskolans rektor Niklas Börjesson.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?


Anki Johnson
Verksamhetschef förskola
Bildningsförvaltningen
0612-804 40
anki.johnson@kramfors.se

Niklas Börjesson
Chef för förskolorna i Nordingrå, Ullånger, Docksta, Lugnvik
0612-81 06 43
niklas.borjesson@kramfors.se