Maria Melander hjälper en flicka att måtta till snöret till ett armband.

Meningsfulla fritidsaktiviteter för barn, det är något som Maria Melander ägnat stor del av sitt arbetsliv till.

30 mars 2022

Tisdagsträffar på bibblan för
barn i åldrarna 9-12 år

”Åh, vad roligt att få träffas och göra roliga saker!” Orden kommer från de barn som dök upp igår när Kramfors bibliotek för första gången bjöd in till eftermiddagsträff med spännande aktiviteter.

– Vi har kört igång tisdagsträffar för barn 9-12 år, eftersom vi uppfattar ett behov i de åldrarna. Många har slutat på fritids, men mår ändå bra av att ha en meningsfull fritid tillsammans med andra, säger Maria Melander, som många känner igen från Idéverkstan och Samverket men som nu jobbar i bibliotekets nya satsning.

Med tanke på att det var premiär och kommunikationen ännu inte nått ut till alla elever kom det riktigt många till träffen. Spela brädspel var populärt bland en del, medan andras ögon lös av förväntan när pärlor och annat pysselmaterial plockades fram.

Pärlor på fat och två personer i bakgrunden


– Vi gjorde också en brainstorming där barnen fick komma med förslag på sådant som de vill göra på tisdagsträffarna. Baka, se på film, göra utflykter, boka en gympasal är några exempel på sådant som kan bli aktuella framöver, berättar Maria.

Önskelista över vad barnen vill göra på tisdagsträffarna.


Tisdagsträffarna är en del i kommunens arbete för att barn och unga ska ha en meningsfull och trygg fritid. Kramfors bibliotek jobbar på flera olika sätt med detta och bjuder med jämna mellanrum in till spännande, roliga och utvecklande aktiviteter. De bygger dessutom om i lokalerna så att i princip hela nedervåningen dediceras den yngre målgruppen.

– Arbetet är i full gång och vi kommer att involvera barnen när det gäller lokalernas utformning. Över huvud taget känns det väldigt roligt och spännande att bjuda in till dessa tisdagsträffar, avslutar Maria Mellander.

Tisdagsträffarna håller på mellan klockan 14.30-16.00.


Läs mer:
Tillgänglighet och trygghet i fokus när Kramfors bibliotek bygger om


Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?


Madeleine Wallenius
Bibliotekschef
0612-802 43
madeleine.wallenius@
kramfors.se

Maria Melander
Bibliotekspedagog
0612-802 61
maria.melander2@kramfors.se