19 september 2017

Ny multiarena invigs i Bollstabruk

Först ut var Ullånger. Nu kommer Bollstabruk. Imorgon tas kommunens andra multiarena officiellt i bruk. Du är varmt välkommen till invigningen!

Det som började som ett medborgarförslag är nu verklighet. Kramfors kommun tog förslaget på allvar och har via fritidsenheten kunna tillsätta finansiella medel genom att forma ett Sisu-projekt.

- Satsningen i Ullånger har slagit väl ut, därför känns det väldigt roligt att konstatera att vi nu har ännu en multiarena i kommunen, säger fritidschef Patrik Asplund.

Öppen för alla
En multiarena är precis som ordet antyder en arena tänkt för flera olika sorters bruk. Ytan är 40x20 meter och belagd med konstgräs. På vintern spolar man vatten på gräset som då förvandlas till skridskois.
- Även om arenan är förlagd till skolan är den öppen för alla.

Kommunen ansvarar för att bygget blev av, men utan samarbetspartnerna Bollsta IK, Bollsta intresseförening och Bollstaskolan hade det inte blivit lika bra, menar Patrik Asplund.

- Det är också de ideella krafterna som kommer att drifta anläggningen framöver, med hjälp av bidra från oss.

Invigning 20/9 kl 18.00
Föräldraföreningen bjuder i samarbete med skolan in till trivselkväll på onsdag den 20 september klockan 18.00. Patrik Asplund kommer att säga några ord, liksom representanter från Bollstaskolan, Bollstaskolans föräldraförening, Bollsta IK, Bollstabruk intresseförening och Bollstabruks flyktingråd.

Under kvällen får man prova på olika aktiviteter på arenan, köpa sig nåt gott att äta och prova turen i ett lotteri. Dessutom utlovas en auktion av hockeysarg och snöslunga.

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se