02 oktober 2018

Statlig delegation på bredbandsresa

Kramfors och Sollefteå kommuner deltar under två dagar i en bredbandsresa tillsammans med en delegation från Jordbruksverket, Tillväxtverket, Länsstyrelsen och Post- och telestyrelsen. Region Västernorrland har bjudit in myndigheterna för att visa hur vi arbetar för att uppnå de nationella bredbandsmålen.

Bredbandsresan började i förmiddags. Kramfors kommuns representanter anslöt vid Högakustenbron för lunch, därefter fortsatte färden mot Sollefteå. På agendan för eftermiddagen står bland annat kommunalsamverkan och fondsamverkan i förläggning.

Under onsdagen kommer gruppen bland annat få höra mer om samverkan med bybor och hur man samordnat bredbandsutbyggnaden med annan eller befintlig infrastruktur. De kommer även besöka Dal och Hällsjö med den radiobaserade lösningen, Air2Fibre.

– Det känns bra att få beskriva hur vi jobbar med samverkande medel, vilka utmaningar vi har och står inför, menar Sture Andersson som deltar för kommunens räkning tillsammans med Mediatekniks VD Anders Rodin.

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Sture Andersson
Enhetschef Utveckling och planering 
Tel: 0612-800 50
sture.andersson@kramfors.se

Anders Rodin
VD Kramfors Mediateknik
Tel: 0612-800 99
anders.rodin@mediateknik.com