24 oktober 2018

Satsning på utemiljön
vid Uttern-Vesslan

Multiarena, lekplats, grillplats, bättre tillgänglighet… det är en rejäl satsning på att skapa en attraktiv utemiljö som görs nu vid Uttern-Vesslan. Det hela är ett resultat av samarbetet mellan Kramfors kommun och fastighetsbolaget Krambo.

– Våra hyresgäster har vid flera tillfällen önskat sig en trevligare utomhusmiljö där de kan umgås och göra saker tillsammans. Därför är det väldigt roligt att kunna erbjuda dem och andra boende i området detta, säger Per Eriksson, vd för Krambo.

Krambo initiativtagare
Kramfors kommun har tidigare satt upp multiarenor i Ullånger och Bollstabruk. Att kunna spela fotboll och basket på sommaren och vintertid kunna åka skridskor på samma yta är väldigt populärt. Skillnaden mellan de tidigare arenorna och den som nu tagits i bruk är att det inte är Kramfors kommun som bekostar anläggningen.

– Vi äger marken och kommer även att stå för drift och underhåll via Arbetsmarknadsenheten, men initiativet i sig står Krambo för, säger fritidschef Patrik Asplund.

Medfinansiering från Boverket
Enligt Per Eriksson har Boverket finansiella medel som de avsätter för utveckling av boendemiljöer.
– Vi skickade in en ansökan och fick finansiering till det här projektet. Av cirka en miljon kronor står Boverket för hälften och Krambo för hälften.

Positiva kontakter har hört av sig
Förutom multiarenan omfattar satsningen en lekplats i form av en klätterställning. I motsats till multiarenen är den inte riktigt färdig än, men så fort gummiasfalten finns på plats som fallskydd kommer den öppnas. Det ska också anläggas en grillplats i närheten och ordnas med ordentlig tillgänglighetsanpassning. Flera andra idéer finns också i stöpsleven.

– Även om allt ännu inte är klart ser vi en positiv effekt. Multiarenan är flitigt besökt och vi har fått flera glada samtal från boende i området som är nöjda med utvecklingen.

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Fritidschef
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se

Per Eriksson
Vd Krambo
0612-71 77 58
per.eriksson@krambo.se