29 januari 2019

Vi håller Kramfors rent 2019

Varje vår deltar Kramfors kommun i Vi Håller Rent- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

Från 6 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent Länk till annan webbplats.. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. I Kramfors kommun kommer vi distribuera materialet vecka 18. Deltagare får material genom att hämta det på Miljö- och byggavdelningen på Ringvägen 34 i Kramfors alternativt be om att det skickas med internposten. Kontaktperson är Magnus Zeilon.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webbshop Länk till annan webbplats. till självkostnadspris från och med 15 mars 2019. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Om deltagare i Håll Sverige Rent vill ordna någon aktivitet i anslutning till skräpplockningen så kan avfall och återvinning vara med och fira en god insats men själva skapandet av aktiviteten måste verksamheten själv planera och genomföra.

Lämna skräpet gratis
Sortera och återvinn gärna skräpet ni samlat in. Vid de obemannade återvinningsstationerna kan du lämna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det som blir kvar efter sortering kan du lämna gratis på Högberget eller ställa ut en säck gratis bredvid sopkärlet.
Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta

Magnus Zeilon, magnus.zeilon@kramfors.se, 070-618 03 68 eller
Annamaria Berglund, annamaria.berglund@kramfors.se, 070-299 13 33

Var med du också i kampen mot skräpet!

Uppdaterad: Sidansvarig: Annamaria Berglund

Frågor kring nyheten?

Magnus Zeilon
Tel: 070-618 03 68
magnus.zeilon@kramfors.se

Annamaria Berglund
Tel: 070-299 13 33
annamaria.berglund@kramfors.se