16 september 2019

Skräpplockardag i hela kommunen

Lördagen den 21 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen. Tillsammans kan vi stoppa tillförseln av skräp till naturen, sjöarna och haven. Hjälp till du med!

Vi vill uppmuntra dig att ta en påse och plocka upp allt skräp du ser. Gör det gärna tillsammans med andra - det är roligt att bidra till ett renare och finare samhälle! Sortera sedan skräpet och lämna till en återvinningsstation.

Kramfors kommun har bjudit in alla föreningar att delta. Dessa får arbetsmaterial, till exempel sopsäckar, genom Städa Sverige.

Håll Sverige Rent sponsrar skräpplockare i Kramfors med 20 säckar, 100 påsar och ett paket med engångshandskar. Finns att hämta ut så långt det räcker hos Kom In Kundtjänst fredagen den 20 september.

Om ni är en större grupp som vill plocka skräp tillsammans i by eller tätort så kan Kramfors kommun hämta upp insamlat skräp vid överenskommen plats. Meddela oss via kundtjänsten var ni tänker plocka, så kontaktar vi er. Kundtjänsten nås på 0612-800 00 måndag till fredag.

Enskilda personer som vill delta gör det genom att sortera förpackningar och tidningar vid närmaste återvinningscentral och sedan lägga kvarstående restavfallet i eget sopkärl eller ta med det till Högbergets återvinningscentral.

Högberget har extra öppet lördag 21 september mellan kl 0900-1300.

Skräpplockningsappen Skrappen

Till skräpplockningen finns även en app, som kallas Skrappen. Ladda gärna hem den och sök reda på vårt event ”Hela Kramfors plockar skräp”. Där kan ni berätta om vad ni gjort i kampen mot en renare och finare miljö.


Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Annamaria Berglund
Enhetschef avfall och återvinning
0612-803 44
annamaria.berglund@
kramfors.se