12 februari 2020

Skräpplockardagarna 4-8 maj 2020

Varje vår deltar vi i Skräpplockardagarna - Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. I hela landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - för att göra närmiljön finare och visa att nedskräpning inte är okej.

Nu är anmälan öppen till Skräpplockardagarna 2020, anmäl er här Länk till annan webbplats.. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt. Sista anmälningsdag för att få materialet gratis är den 15 maj, leveranstiden för materialet är 10 dagar.

Ni väljer själva vilken dag/dagar under vecka 19 (4-8 maj) ni vill vara ute och plocka skräp.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan göra sin anmälan och beställa skräpplockarmaterial här Länk till annan webbplats..

Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Lämna skräpet gratis

Sortera och återvinn gärna skräpet ni samlat in. Vid de obemannade återvinningsstationerna kan du lämna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det som blir kvar efter sortering kan du lämna gratis på Högberget eller ställa ut en säck gratis bredvid sopkärlet.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Använd vår sorteringsguide

Du vet väl om att Kramfors kommun har en egen sorteringsguide som du kan ta hjälp av om du blir osäker på hur skräpet ska sorteras. Skapa en genväg i din telefon så har du en "App".

Var med du också i kampen mot skräpet!

Uppdaterad: Sidansvarig: Kosovare Buzuku

Frågor kring nyheten?

Kosovare Buzuku
Samordnare
Avfall och återvinning
0612-803 48
kosovare.buzuku@kramfors.se