16 juni 2020

Snart sista dagen för intresse­anmälan om Björknäs-tomter

Intresset för de tre strandnära tomterna i Björknäs är stort. Sedan kommunen gick ut med erbjudandet om att bygga hus på ytor framför nuvarande sjukhemmet, har 14 intresseanmälningar kommit in. Den 21 juni går anmälningstiden ut.

Det här är första gången på mycket länge som Kramfors kommun haft möjlighet att släppa tre tomter, både med närhet till stan och vattnet.

– Boendet i Björknäs blir lantligt men centralt. Det är bara två kilometer till stan och det finns gång– och cykelvägar. Snart blir det också en gång– och cykelväg mellan Björknäs och ridskolan, säger Sofie Wallblom, fastighetssamordnare på Kramfors kommun.

Tomterna som erbjuds ligger cirka 100 meter från stranden och med kommunalt vatten och avlopp. Totalt rör det sig om tomtyta på över 8 000 kvadratmeter.

– Här kommer vi dock att vara flexibla. Om det finns önskemål om mindre tomter är vi beredda att diskutera det, säger Sofie Wallblom.

Björknäs sjukhem kommer att vara rivet till hösten och sedan ska området göras om till grönområde.

Sista dagen för intresseanmälan för tomterna i Björknäs är den 21 juni. Sedan öppnar budgivning bland dem som vill bygga på dem.

– Vi valde att inte lägga ut tomterna nationellt utan enbart lokalt. Detta för att vi trodde att intresset skulle vara tillräckligt stort hos lokalbefolkningen och det ser vi ju nu att det stämmer.

Sofie Wallblom säger att de tre tomterna kommer att kunna börja bebyggas under 2021.

Intresseanmälan

Är du intresserad av att köpa en tomt, kontakta Sofie Wallblom, fastighetssamordnare. Din intresseanmälan vill vi ha senast den 21 juni 2020.

Kartor

Klicka i bilden nedan för att komma till Kramforskartan med vy över tomterna i Björknäs.

Karta över tomterna Pdf, 411.1 kB, öppnas i nytt fönster. (PDF)

Läs mer

Bygga bo med strandläge vid Kyrkviken, 2020-05-27

Uppdaterad: Sidansvarig: Linnea Nilsson

Frågor kring nyheten?

Sofie Wallblom
Fastighetssamordnare
0612-803 15
sofie.wallblom@kramfors.se