24 september 2021

Ny station för återbruk på Högberget

Den 29 september firas Återvinningens dag, då passar vi på att öppna stationen för återbruk på Högbergets återvinningscentral.

Öppningen av en station för återbruk samt textilinsamling innebär ett lyft för återvinningscentralen som tidigare endast kunnat erbjuda lösningar för deponering samt energi- och materialåtervinning.

- Med dessa nyheter på plats kan vi hjälpa våra besökare att bli ännu bättre att sortera enligt Avfallstrappan. Att återanvända produkter är ur miljösynpunkt mycket bättre än både materialåtervinning och energiutvinning, säger Anna Karlström, samordnare avfall och återvinning vid Kramfors kommun.

Mellan klockan 10-14 den 29 september kan man köpa fika vid den nya återbruksstationen och personal från både kommunen, Pingstkyrkans second hand (PMU) och kommunens dagliga verksamhet (DiSA) välkomnar besökarna för att informera, svara på frågor och vara behjälpliga i sorteringen av produkter till återbruk under dagen.
Även biståndsorganisationen Human Bridge har en representant på plats för att informera om textilinsamlingen och hur den används i deras globala arbete.

- Efterfrågan på möjligheter att lämna in textilier och produkter till återbruk har varit stor från både besökare och personal, så det känns självklart jättekul att kunna erbjuda det från och med i höst, fortsätter Anna Karlström.

Stationen för inlämning av produkter till återbruk kommer vara öppen under Högbergets öppettider och stationen kommer att vara delvis bemannad av personal från PMU och DiSA.

Program 29 september

10.00 Stationen för återbruk öppnar

10.00-14.00 Fikaförsäljning

10.00-12.00 PMU på plats vid stationen

12.30-14.00 DiSA på plats vid stationen

10.00-14.00 Human Bridge är på plats

Varmt välkomna till Återvinningens dag på Högberget!

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Anna Karlström
Samordnare avfall och återvinning
Tel: 0612-803 48
anna.karlstrom@kramfors.se