En laddstolpe med information på blå bakgrund.

Laddstolpen på Nordingråvallen är den senaste i raden att installeras i kommunen.

26 november 2021

Kramfors kan vinna Laddguldet

Sedan några år tillbaka delar 2030-sekretariatet ut sitt pris Laddguldet till kommuner som slåss om titeln Sveriges bästa elbilskommun. Det gläder oss oerhört att vi denna gång finns med bland de nominerade!

– Vi är självklart väldigt glada över nomineringen. Kramfors kommun har i det politiskt antagna programmet för ekologisk hållbarhet uttryckt ambitioner om att minska vår klimatpåverkan och vi är inne på en lång och viktig resa, säger Jon Björkman (V), vice ordförande kommunstyrelsen.

Långsiktigt arbete tillsammans med andra
Enligt nationella beslut ska den klimatpåverkan som kommer från Sveriges transporter ha minskat med 70 procent jämfört med år 2010. Kramfors kommunkoncern har jobbat med frågan under ett antal år.

I samarbete med organisationer och myndigheter har vi satt upp ett antal laddstationer runt om i kommunen. Den senaste kom på plats i Nordingrå så sent som för några veckor sedan. Antalet laddpunkter totalt i kommunen har också ökat, likaså antalet laddbara fordon som rullar på våra gator.

– Kramfors jobbar ofta tillsammans med andra, det är ett vinnande koncept för oss. Förutom förbättrad laddinfrastruktur har vi satsat på information till och kontakt med såväl näringsliv som invånare, och nu börjar resultatet att synas, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Malin Svanholm och Jon Björkman

Malin Svanholm och Jon Björkman

Prisutdelning i Göteborg 3 december
Laddguldet delas ut på eCarExpo i Göteborg den 3 december. Nytt för i år är att priset också lyfter fastighetsägare och allmännyttan som pionjärer inom elfordonsutvecklingen. I Kramfors har det kommunala fastighetsbolaget Krambo satsat på en snabbladdningsstation vid Gallerian Christoffer.

Snabbladdare vid Gallerian Christoffer.

Snabbladdare vid Gallerian Christoffer.

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Jon Björkman (V)
Kommunstyrelsens vice ordförande
0612-801 21
jon.bjorkman@kramfors.se