Kramfors - mitt i höga kusten

Kvinna ler mot solen på en av bergstopparna i Höga Kusten

Hur är det att bo i Höga Kusten?

Vad är det som lockat när man valt att ta sitt pick och pack och ge sig av till Höga Kusten? Läs om några av de familjer som gjort valet, och hur deras jobb och vardag fungerar.

Logotyp för platsen Kramfors, mitt i höga kusten.

Vårt platsvarumärke

Ett platsvarumärket är summan av de känslor som finns kring platsen, hos invånare och omvärlden. Tillsammans visar vi ett attraktivt Kramfors där vi trivs och stannar kvar, där inflyttningen ökar och företag vill etablera sig. Platsvarumärket omfattar hela kommunen och alla dess samhällen.

Verktygslåda för platsvarumärket

Platsvarumärket ägs av oss alla och tillsammans kan vi bidra till att sprida ordet, känslan och upplevelsen av vår plats. Och vi gör det under samma flagg - vårt platsvarumärke.

Verktygslådan ger dig möjligheten att vara delaktig i marknadsföringen av platsen Kramfors. Du kan kan beställa profilprodukter i vår shop, låna mässmaterial i form av rollups och monterbord, och självklart finns logotypen för platsvarumärket att ladda ned.

Välkommen till Kramfors – mitt i Höga Kusten!

Tänk dig att bo vid havet mitt i ett naturvärldsarv, nära riktig urskog eller vid älvens glittrande vatten. I Kramfors gör vi det. Vår vackra plats har formats av inlandsisen och de starka människor som kom i dess spår. Vi har unik natur, många idylliska orter, attraktivt boende och goda kommunikationer.

Tillsammans skapar det en svårslagen helhet.

Kyrkviken - vinterparadis mitt i Kramfors!

Kyrkviken är ett stadsnära område som bidrar till ett aktivt friluftsliv i Kramfors. Här finns skidspår på 4,5 kilometer, en plogad isbana på 2,8 kilometer där du kan åka skridskor, spark eller ta en promenad. Eller varför inte ta med fikakorgen och pimpelspöet och sätta dig i solen en stund.

Ta med familj eller vänner och njut av friluftslivet på Kyrkviken.