• |
  • Lättläst
  • | Anpassa
  • | Karta
  • | Other languages
15 december 2016
Kommun & demokrati

Svensk julskinka en självklarhet

Julen är en i hög grad matens högtid. Griljerad skinka tillhör det mest populära på julbordet och naturligtvis satsar vi på kvalitet i våra kök. Enbart svensk skinka serveras i våra skolor och till de äldre.

Den skinka vi använder till äldreboenden och hemtjänst är en norrländsk Alviksskinka, som kommer från producenten Nyhlén&Hugossons egen svinuppfödning utanför Luleå.

- Skinkan är lite dyrare än normalt, men vi är måna om brukarna. Produkten är av finaste kvalitet och belönades med guld vid chark-SM 2016, berättar kostchef Karin Lidén.

Även i skolans värld serveras svensk skinka, dock inte den ovan nämnda.

- Att köpa inhemskt och så lokalt som möjligt är viktigt. Faktum är att 98,5 procent av det kött och kyckling vi serverar har Sverige som ursprungsland, säger Karin Lidén.
- Och på nyårsafton har vi svensk fläskfilé på menyn, inte från Norrbotten, men ändå svensk.


Uppdaterad: 2017-09-28 Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Karin Lidén
Kostchef
0612-804 14
karin.liden@kramfors.se

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan. Genom att fortsätta godkänner du vår
användning av cookies.