24 januari 2017

Hej från Kramfors!

Musik, fotboll, hockey, skidor, grafisk formgivning… Vad Pontus Larsson än tar sig för gör han det till hundra procent. Född och uppvuxen i Kramfors har han heller ingen tanke på att flytta. Det är nämligen också hundra procent hjärta = Kramfors!

Vad är det som gör Kramfors så speciellt för dig?
- Det är egentligen allt! Familjen är väldigt viktig för mig och alla mina nära och kära bor i Kramfors. Här har jag också kompisar jag känt sedan barnsben och kan utöva de fritidsintressen jag brinner för.
- Alla frågar om jag ska plugga, men i dagsläget är inte det aktuellt. Jag trivs alldeles för bra med mitt liv, har ju fast jobb sedan en tid som grafisk formgivare på Kramfors Reklam (som bland annat gör Kramforsbladet) och det är inget jag vill släppa.

Bara fördelar alltså?
- Ja, som jag ser det. Jag och min sambo Sandra hyr ett hus på Skyttorpsbacken. Hon pluggar på distans och vi trivs perfekt.

Finns det ingenting som du saknar i Kramfors?
- Jodå, ett bättre nöjesliv och kulturutbud riktat mot ungdomar. Förbättringspotentialen är stor. Det finns till exempel inte någon större scen som är öppen året runt som kan ta emot stora artister.

Vad gör du på fritiden då?
- Tidigare var det musiken som fick mycket av min tid, men det har minskat. Nu handlar det väldigt mycket om sport, framför allt fotboll. Jag har tidigare åkt skidor och spelat hockey, men sedan några år är det bara fotboll som gäller. Jag spelar själv i a-laget och gör även den mesta marknadsföringen kring Kramfors-Alliansen. Mitt nya uppdrag som sportchef för damlaget är också mycket stimulerande.

Jag har hört att det finns en kul historia kring din passion för Kramfors-Alliansen, berätta!
- När de skulle riva läktaren inför bygget av nya IP vaknade nostalgikern i mig och jag begav mig dit för att leta sådant jag kunde ha kvar som minnen. Tyvärr hittade jag bara gamla chipspåsar och annat skräp så jag gav upp. Men lite senare fick jag en julklapp jag sent ska glömma – ett vitrinskåp som pappa snickrat ihop av gammalt virke från läktaren!

Vilket är ditt smultronställe i Kramfors kommun?
- Förutom Kramfors IP då (hahaha…) måste jag säga Hörsång. Där var vi jätteofta med familjen när jag var liten. Det har ju skett en förändring där, men jag hoppas att den nya ägaren får stället att leva upp igen.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Hejsan!

"Hej från x" är ett sätt för oss att fånga upp intressanta personer, livsöden, åsikter, tankesätt... och förmedla dem till dig. Personer från orter i hela vår kommun ska få chans att berätta om varför de valt att bo där de bor.

Skulle du vilja vara med? Eller känner du någon som skulle vara intressant att lyfta fram? Kontakta då oss!

Ann-Cathrin Granbäck
Kommunikatör
anncathrin.granback
@kramfors.se