01 augusti 2017

Susanne Königson ny samhällschef

Nu är det klart vem som tar över rodret för samhällsavdelningen när Staffan Östman trappar ned. Susanne Königson från Docksta har fått förtroendet att leda verksamheten, som omfattar samhällsplanering, näringsliv och fritid.

Susanne Königson är född och uppvuxen i Docksta. Hon kommer närmast från en tjänst som avdelningschef för administrativa stödtjänster vid Konsult- och serviceförvaltningen vid Örnsköldsviks kommun.

Återvändare
Sitt första chefsjobb började Susanne Königson 2005 när hon tillträdde som administrativ chef inom det som då kallades Socialförvaltningen här på Kramfors kommun.

Tillträder i oktober
Susanne, som börjar sin nya tjänst 1 oktober, är utbildad beteendevetare och har även studerat ledarskap och kvalitetsteknik vid Mittuniversitetet. Hon är gift med en egenföretagare, har tre barn och intresserad av bland annat jakt.

– Min nyfikenhet och mitt intresse för nya verksamheter i kombination med min passion för vår storslagna natur gör att jag aktivt vill vara med och utveckla Kramfors kommun samt bidra till att våra medarbetare, medborgare och företagare känner stolthet och framtidstro. Kramfors är redan i dag långt framme inom flera områden men vi tillsammans kan vi vässa oss och komma ännu längre.

Mitt bidrag är att jag är engagerad, drivande och bra på att se verksamheter ur ett samhälls-, system- och helhetsperspektiv.


Staffan Östmans nya roll

Fram till dess att Susanne Königson tillträder kommer Staffan Östman fortsätta att vara chef för samhällsavdelningen. För att ta tillvara på den stora kunskap och kompetens han besitter, har kommunchef Peter Carlstedt därefter bett honom agera projektledare i ett antal större utvecklingsprojekt. Det handlar bland annat om Hagaparken, Kramforsviken och Höga Kusten Airport.

Vi hälsar Susanne varmt välkommen och hoppas hon ska trivas med uppdraget. Samtidigt ger Staffan ger oss en chans att lotsa in nya medarbetare i redan påbörjade, viktiga projekt, säger Peter Carlstedt.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Peter Carlstedt
Kommunchef
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se