26 januari 2018

Det goda värdskapet

Gott värdskap handlar om att få alla att känna sig välkomna. För att lyckas måste man själv känna stolthet,och engagemang. Genom Framtidsbygget – en hel kommun har över 200 anställda och politiker genomgått en utbildning i dialog och värdskap.

Stolthet över Kramfors kommun. Det innebär egentligen två saker. Det ena är att som anställd känna prata gott om sin arbetsplats, den andra att vilja sprida det goda ordet om Kramfors som kommun att bo och leva i.
 
– Utbildningen började med en inspirationsföreläsning av ”värdskapsgurun” Jan Gunnarsson på Parken. Det blev en riktig kickstart, berättar projektledare Andreas Gylling.

Vid tre olika sammankomster, ledda av Pia Berggren från konsultföretaget Your Will, har man sedan fokuserat vidare på framgångfaktorer och hur vi kan vara goda värdar. Under våren 2017 låg mötet med medborgarna i blickpunkten. Vi har också identifierat ett antal kommunala spjutspetsar, som bland annat lyftes fram i en julkalender.
 
– Det finns mycket som vi gör som är bra och som behöver lyftas både i vår egen organisation och externt. Genom att berätta ökar vi stoltheten, säger Andreas Gylling.

Läs mer om Framtidsbygget - en hel kommun

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Andreas Gylling
Samhällsplanerare
0612-808 18
andreas.gylling@kramfors.se