02 november 2018

Upplägget kring Latbergsbacken klart – fler resurser tillsätts

Kramfors kommun tillsätter ytterligare resurser till skötseln och driften av Latbergsbacken. Tillsammans med Kramfors Alpina arbetar vi på ett gemensamt upplägg som ska hålla backen öppen.

– Vi har haft en bra dialog med föreningen och kommit fram till en lösning, som båda parter är överens om, säger Patrik Asplund, fritidschef.

Hjälpen blir i form av handfast arbete
Kramfors Alpina aviserade tidigare i höst att de inte längre mäktade med sitt uppdrag som huvudansvarig för Latbergsbacken. Kramfors kommun äger backen och delar årligen ut ett driftsbidrag i ekonomiska medel. Klubben ansökte om ytterligare medel; ett önskemål som kommunen inte kunde bevilja.

– Kramfors Alpina är en fantastisk förening, som lagt ned extremt många ideella arbetstimmar på att hålla backen i bra skick. Vi fattar nu den utsträckta handen på så vis att vi tillsätter ännu mer resurser i form av arbetsinsatser, berättar Patrik Asplund.

Det offentliga och ideella kompletterar varandra
Fritidsenhetens personal kommer att sköta snötillverkning dagtid under vardagarna, serva liften och maskinerna samt utföra nödvändiga reparationer och åtgärder där det behövs. Under kvällstid och helger tar skidklubben över med sin trupp av engagerade och duktiga krafter.

– Ibland har det framställts som att vi haft dålig kontakt med Kramfors Alpina, vilket jag inte tycker stämmer. Jag har haft mängder av samtal med olika personer i styrelsen. Att vi nu kommit överens om ett gemensamt upplägg känns jättebra, avslutar Patrik Asplund.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se